Stort tillykke til fodboldpigerne

Havdruppigerne er i kredssemifinalen i Ekstrabladets skolefodboldturnering

Nyhed billede
Kirstinedalsskolen fra Køge har været sidste stop i Ekstrabladets Skolefodboldturnering de sidste mange år. I dag ville Havdrup Skoles pigehold det anderledes.
Der var tale om en kvartfinale i den kreds, som Havdrup ligger i. På grund af årstiden og baneforholdene i Havdrup var kampen rykket til kunstgræsbanen i Solrød. Det forhindrede dog ikke Køgeskolen i at have en god portion tilskuere med. Flere forældre og pårørende fra Havdrup havde dog også taget turen for at støtte ”hvepsene”, som fra start ikke blev spået mange chancer.
Træneren havde dog troen på miraklet fra start af. Der blev ændret betragteligt i opstillingen i forhold til sidste kamp, hvor blandt andet Emilie blev rykket ned centralt i, hvad der skulle vise sig at være, et bundsolidt forsvar. Den resterende del af forsvaret, der i alt bestod af hårdtarbejdende piger, talte Patricia, Alberte Hardis, Cecilie og Alberte Dam. Senere kom også Signe til hjælp, som effektiv back.
Der var ikke spillet længe, inden en af deres DBU-spillere trykkede af fra distancen. Bolden passerede fordi en storspillende Gunilla på mål, men langskuddet røg ikke ind over stregen, selvom bolden ramte undersiden af overliggeren! Det var en advarsel på, hvad Kirstinedal var i stand til.
Episoden opsatte Havdrup endnu mere, som kæmpede flot om mange bolde på midtbanen. Her var Rasmine, Johanna og Ida enormt dygtige til hele tiden at lægge pres på deres opspil og forcere dem til at aflevere bolden sidelæns. Nøjagtig som coach havde bedt dem om. De tre løb konstant både defensivt og offensivt.
Havdrup havde dog endnu et våben, som i den grad var med til at cementere sejren i dag. Oppe foran var de to angribere i stand til at give den ekstra gas, når lejligheden bød sig. Det gjorde den flere gange i første halvleg, hvor Kirstinedal blev overrumplet af en fightervilje uden lige. En ting Ekstrabladets udsendte i øvrigt også bemærkede i sin tale efter kampen. De to angribere var Nikoline og Maja, hvor sidstnævnte udmærkede sig ved at scorede et ægte hattrick (red. tre mål i træk af samme spiller).
De tre indskiftninger, Filippa, Sofie og Signe, gjorde det supergodt med deres indhop på nogle rigtig kritiske tidspunkter i 2. halvleg, hvor presset fra Køgeskolen var enormt. De friske kræfter fik flere gange stresset og erobret vigtige bolde.
En effektiv taktik og spillere, der udviste kæmpe stort hjerte og vilje, gjorde forskellen i dag. Havdruppigerne er i kredssemifinalen for første gang meget længe, hvis nogensinde, og skal på mandag spille mod Uglegårdsskolen, der eftersigende ikke er scoret imod i år. Det bliver en svær opgave, da skolen formodes at have noget af en hjemmebanefordel med over 1000 elever lige i baghaven. Kampen spilles kl.13.15.
Efter i dag er intet umuligt. Endnu engang stort tillykke til pigerne!
Ingen aktuelle opslag
  • 24-11-2017